دپارتمان فناوری‌های پیشرفته و نوظهور

دپارتمان فناوری‌های پیشرفته و نوظهور شرکت توسعه بازار سام، با ماموریت تحلیل و توسعه بازار فناوری‌های پیشرفته، فعالیت خود را در زمینه رصد بازار از سال 1389 آغاز کرده است و در حال حاضر به صورت تخصصی در زمینه تحلیل بازار فناوری‌های مذکور و محصولات مربوط به آنها مشغول به فعالیت است. بخش فناوری‌های پیشرفته سام در حال حاضر از تعدادی متخصص و تحلیلگر تمام وقت تشکیل شده و خدماتی چون رصد بازار فناوری‌های نوین و مطالعه فرصت، پیش‌بینی بازار محصولات پیشرفته و تحلیل بازارهای صادراتی را به مشتریان خود ارائه می‌نماید.

فناوری نانو

فناوری نانو، دانش دستکاری مواد است بدین منظور که بتوان ساختاری پیچیده را با خصوصیات دلخواه تولید کرد. در واقع فناوری نانو واژه ای است کلی به تمام فناوری های پیشرفته در عرصه کار با مقیاس نانو اطلاق می‌شود. معمولا منظور از مقیاس نانو ابعادی در حدود nm 1 تا nm 100 می‌باشد. امروزه نانو فناوری موتور محرکه نوآوری بوده و از پیدایش آن بعنوان انقلاب در فن آوری تعبیر شده است.

زیست فناوری

زیست فناوری را می‌توان به عنوان کاربرد بیولوژی برای حل مشکلات و تولید محصولات بهبود یافته و مفید تعریف کرد. در واقع بیوتکنولوژی، فناوری مبتنی بر زیست شناسی است که فرایندهای سلولی و مولکولی برای توسعه فناوری‌ها و محصولاتی که به بهبود زندگی و سلامت انسان کمک می‌کنند را ایجاد می‌کند.

ژنتیک

علم ژنتیک علم انتقال اطلاعات بیولوژیکی از یک سلول به سلول دیگر ، از والد به نوزاد و بنابراین از یک نسل به نسل بعد است. علم ژنتیک یکی از شاخه‌های علوم زیستی است و با چگونگی این انتقالات که مبنای اختلالات و تشابهات موجود در ارگانیسم‌هاست، سروکار دارد. بوسیله قوانین و مفاهیم ژنتیک می‌توانیم به تشابه یا عدم تشابه دو موجود نسبت به یکدیگر پی ببریم و بدانیم که چطور و چرا چنین رفتاری در داخل یک جامعه گیاهی و یا جامعه جانوری بوجود آمده است.

دارو و تجهیزات پزشکی

این تجهیزات به هر گونه ابزار، وسایل و تجهیزاتی گفته می شود که در علم پزشکی برای تشخیص، پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. در واقع هر کدام از این وسایل و تجهیزات و ابزار با هدف خاصی توسط تولید کنندگان این عرصه ساخته شده اند و به بازار عرضه می شوند. کلیه این وسایل با هدف سلامتی انسان ها ساخته می شوند. وسایل و ابزارهایی که در زمره گروه تجهیزات پزشکی قرار می گیرند بسیار زیاد و متنوع هستند. هدف از ساخت انواع وسایل و تجهیزات پزشکی حداقل در یکی از گروه های زیر دسته بندی می شوند.

کامپوزیت و مواد پیشرفته

امروزه استفاده از مواد مرکب (کامپوزیت) در صنایع مختلف گسترش روزافزونی داشته است بطوریکه در کمتر محیط و جایی میتوان سراغ داشت که رد پایی از کامپوزیت در آن دیده نشود. استفاده از این مواد در لوازم خانگی , ورزشی, نظامی, پزشکی, انرژی, حمل و نقل, ساختمان و ... تقریبا یک امر روزمره شده و هر روز بر کابردهای آن اضافه می‌شود.

انرژی‌های نو

انرژی نو یا انرژی تجدیدپذیر به عنوان تکنولوژی جایگزین برای سوخت های فسیلی محسوب می شود. منبعی تجدید پذیر که در طبیعت به راحتی در دسترس بوده مانند انرژی خورشیدی، انرژی بادی، انرژی دریایی، زمین گرمایی، نیروگاه‌های آبی و کربن خنثی مانند زیست توده. این نوع انرژی‌ها معایب سوخت‌های فسیلی مانند افزایش غلظت دی‌اکسیدکربن و در نتیجه افزایش دمای کره زمین و تغییرات آب و هوایی و آلودگی زیست‌محیطی را ندارد. علاوه بر این منابع تولید آن‌ها تمام ناشدنی و نامحدود است.

آب و محیط‌زیست

محیط زیست مجموعه ای از عوامل فیزیکی، شیمیایی و حیاتی (مانند آب و هوا، خاک و موجودات زنده) است که بر یک ارگانیسم یا یک جامعه اکولوژیک عمل می کنند و در نهایت شکل و بقای آن را تعیین می کند. به طور کلی محیط زیست شامل دو نوع منبع تجدید پذیر و غیر قابل تجدید است. منابع طبیعی تجدید پذیر منابع بیولوژیکی هستند که امکان تجدید دارند. جنگلها، حیوانات و میکروارگانیسم‌ها مثالهایی از این گونه منابع به شمار می روند. از لحاظ نظری منابع تجدیدپذیر قابلیت ایجاد خدمات را به میزان نامحدود دارا بوده، اما امکان وارد شدن فشار بیش از حد به آنها وجود ندارد.
تیم فناوری‌های پیشرفته و نوظهور

فناوری نانو، فناوری است که بر پایه دستکاری تک تک اتم ها و مولکول‌ها استوار است بدین منظور که بتوان ساختاری پیچیده را با خصوصیات اتمی تولید کرد. در واقع فناوری نانو واژه ای است کلی به تمام فناوری های پیشرفته در عرصه کار با مقیاس نانو اطلاق می‌شود. معمولا منظور از مقیاس نانو ابعادی در حدود nm 1 تا nm 100 می‌باشد.
امروزه نانو فناوری موتور محرکه نوآوری بوده و از پیدایش آن بعنوان انقلاب در فن آوری تعبیر شده است.

زیست فناوری را می‌توان به عنوان کاربرد بیولوژی برای حل مشکلات و تولید محصولات بهبود یافته و مفید تعریف کرد. در واقع بیوتکنولوژی، فناوری مبتنی بر زیست شناسی است که فرایندهای سلولی و مولکولی برای توسعه فناوری‌ها و محصولاتی که به بهبود زندگی و سلامت انسان کمک می‌کنند را ایجاد می‌کند. ما از فرایندهای زیستی میکروارگانیسم‌ها از حدود ۶۰۰۰ هزار سال پیش برای تولید محصولات مفید استفاده می‌کردیم، از جمله محصولاتی که به روش زیستی از دیرباز تاکنون توسط بشر تولید می‌شوند، شامل انواع نان‌های تخمیری، محصولات لبنی مانند پنیر و ماست هستند.

علم ژنتیک یکی از شاخه‌های علوم زیستی است. بوسیله قوانین و مفاهیم موجود در این علم می‌توانیم به تشابه یا عدم تشابه دو موجود نسبت به یکدیگر پی ببریم و بدانیم که چطور و چرا چنین تشابه و یا عدم تشابه در داخل یک جامعه گیاهی و یا جامعه جانوری ، بوجود آمده است. علم ژنتیک علم انتقال اطلاعات بیولوژیکی از یک سلول به سلول دیگر ، از والد به نوزاد و بنابراین از یک نسل به نسل بعد است. ژنتیک با چگونگی این انتقالات که مبنای اختلالات و تشابهات موجود در ارگانیسم‌هاست، سروکار دارد. علم ژنتیک در مورد سرشت فیزیکی و شیمیایی این اطلاعات نیز صحبت می‌کند.

این تجهیزات به هر گونه ابزار، وسایل و تجهیزاتی گفته می شود که در علم پزشکی برای تشخیص، پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. در واقع هر کدام از این وسایل و تجهیزات و ابزار با هدف خاصی توسط تولید کنندگان این عرصه ساخته شده اند و به بازار عرضه می شوند. کلیه این وسایل با هدف سلامتی انسان ها ساخته می شوند. وسایل و ابزارهایی که در زمره گروه تجهیزات پزشکی قرار می گیرند بسیار زیاد و متنوع هستند. هدف از ساخت انواع وسایل و تجهیزات پزشکی حداقل در یکی از گروه های زیر دسته بندی می شوند.

تجهیزاتی که برای تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری خاصی ساخته می شوند.

تجهیزاتی که برای تشخیص، پیشگیری و درمان یک معلولیت یا صدمه ساخته می شوند.

تجهیزاتی که برای اصلاح و جایگزینی یک آناتومی ساخته می شوند.

تجهیزاتی که برای ادامه حیات به عنوان یک حمایت کننده ساخته می شوند.

تجهیزاتی که برای کنترل بارداری ساخته می شوند.

تجهیزاتی که برای استریل و ضدعفونی کردن وسایل و همچنین محیط های پزشکی ساخته می شوند.

انرژی نو یا انرژی تجدید پذیر به عنوان تکنولوژی جایگزین برای سوخت های فسیلی محسوب می شود. منبعی تجدید پذیر که در طبیعت به راحتی در دسترس بوده و هدف آن ممانعت از تولید بیش از اندازه گازهای گلخانه ای و یا به عبارتی آلاینده های حاصل از احتراق سوخت های فسیلی است. مانند انرژی خورشیدی، انرژی بادی، انرژی دریایی، زمین گرمایی، نیروگاه‌های آبی و کربن خنثی مانند زیست توده. از هیدروژن نیز که در پیل‌های هیدروژنی قادر به ذخیره انرژی است، به عنوان انرژی نو نام برده می‌شود. این نوع انرژی‌ها معایب سوخت‌های فسیلی مانند افزایش غلظت دی‌اکسیدکربن و در نتیجه افزایش دمای کره زمین و تغییرات آب و هوایی و آلودگی زیست‌محیطی را ندارد علاوه بر این منابع تولید آن‌ها تمام ناشدنی و نامحدود است.

محیط زیست مجموعه ای از عوامل فیزیکی، شیمیایی و حیاتی (مانند آب و هوا، خاک و موجودات زنده) است که بر یک ارگانیسم یا یک جامعه اکولوژیک عمل می کنند و در نهایت شکل و بقای آن را تعیین می کند.
به طور کلی محیط زیست شامل دو نوع منبع تجدید پذیر و غیر قابل تجدید است. منابع طبیعی تجدید پذیر منابع بیولوژیکی هستند که امکان تجدید دارند. جنگلها، حیوانات و میکروارگانیسم‌ها مثالهایی از این گونه منابع به شمار می روند. از لحاظ نظری منابع تجدیدپذیر قابلیت ایجاد خدمات را به میزان نامحدود دارا بوده، اما امکان وارد شدن فشار بیش از حد به آنها وجود ندارد.

تقسیم بندی کلی منابع الف) منابع پایان پذیر مانند ذغال‌سنگ، نفت خام و بوکسیت این منابع از نظر میزان عرضه محدودند.

ب) منابع قابل بازیافت مانند اغلب فلزات مانند قلع، مس، آلومینیوم و طلا

ج) منابع تجدیدپذیر با جریان خدمات قابل تجدید مانند زمین، آب (دریا، رودخانه و زیرزمینی)

امروزه استفاده از مواد مرکب (کامپوزیت) در صنایع مختلف گسترش روزافزونی داشته است بطوریکه در کمتر محیط و جایی میتوان سراغ داشت که رد پایی از کامپوزیت در آن دیده نشود. استفاده از این مواد در لوازم خانگی , ورزشی, نظامی, پزشکی, انرژی, حمل و نقل, ساختمان و … تقریبا یک امر روزمره شده و هر روز بر کابردهای آن اضافه می‌شود.